Vinterhage som investering

Vinterhage til bolig

Når du vurderer å selge boligen din, kan det være verdt å tenke gjennom om du kunne gjort noen enkle grep for å øke verdien. Ved å vurdere en vinterhage som man får levert som ferdig tilpasset byggesett, kan man oppleve at kostnaden med å bygge den er lavere enn verdiøkningen som følger på boligen.

Planer om å selge boligen

Om du har planer om å selge boligen din, kan det være greit å vurdere om du med noen enkle grep kan øke verdien. De fleste vil jo gjerne ha så mye for boligen som mulig. Jo mer man får for boligen, jo bedre og mer praktisk bolig kan man kjøpe seg tilbake. Kanskje kan man til og med få noen kroner til overs til en ny bil eller en deilig ferietur.

Det er mange ting man kan vurdere, og noen man bør gjøre. Man bør vurdere å gi boligen et nytt strøk med maling slik at den ser ny og fresh ut når den skal vurderes av potensielle kjøpere. Vil man gjøre en større investering som sannsynligvis vil gi avkastning, så kan en vinterhage gi en ekstra tilleggsverdi på huset. Om du for eksempel har kompetanse til å sette den opp selv eller med hjelp av personer med den rette kompetansen, kan du spare en del på å bygge den, og få enda bedre avkastning på investeringen ved salg.

Øk verdien med vinterhage

Øk verdien med vinterhage. En vinterhage øker boligarealet på boligen din, noe gir veldig god mulighet for en bedre takst når du skal selge. Ikke alle typer investeringer vil være lønnsomt i salgshensikt, men en riktig plassert og riktig konstruert vinterhage kan absolutt vare en mulig prisøkning for boligen. Det er alltid lurt å prate med en megler i forkant for å dobbeltsjekke at dette er lønnsomt for akkurat din bolig. Har du i tillegg god utsikt fra tomta vil en vinterhage drastisk øke opplevelsen av utsikten ved at den kan nytes hele året og spesielt hele sommerhalvåret uansett vær.

Investering gir avkastning

Som oftest gir investering avkastning. Men det er viktig å vurdere den investeringen som er mest nyttig i forhold til en potensiell økning i pris. Ved noen investeringer kan du oppleve at du bare får igjen pengene du betalte for det, mens andre kan utgjøre mye. Du kan også oppleve at noen investeringer ikke har betydning for boligen i det hele tatt. Større oppussinger innendørs om boligen allerede ser bra ut innendørs, kan være helt bortkastet i forhold til pris. Mange boligkjøpere vil uansett ønske å gi boligen et malingstrøk innvendig, eller andre endringer slik at det passer bedre til deres smak og behag.

Budgivere vurderer også det estetiske

Budgivere vurderer også det estetiske i tillegg til det praktiske. En estetisk vakker bolig vil ha større sjanse til å få gode bud enn en som bare er praktisk og kjedelig. En vinterhage er absolutt et påbygg som vil øke det estetiske inntrykket og ha mulighet for økning av pris på grunn av bud basert på budgivers følelser.

Man bør med andre ord ikke undervurdere verdien av ekstra investering i boligen for å tjene litt ekstra på den. Har man tiden, kan det være verdt å gjøre investeringer som man vet har verdi. Er man usikker, så bør man heller overlate det til budgiver, eller legge inn et forslag i prospektet for hvordan en vinterhage kan se ut. Et forslag kan gi budgiver ideer og kan gjøre at de likevel er villige til å betale litt ekstra. Kan vi gi denne ideen til et par budgivere, har vi en mulig kamp om vinnerbudet som gir utslag på den endelige kjøpesummen.