Kjøper slitedeler på nett

Bildeler

Det er blitt vanlig for mange å kjøpe slitedeler til bilen online. Når man går over bilen for sesongvedlikehold og overhalinger kan det være praktisk med rimeligere deler for å redusere vedlikeholdskostnader. Når man utfører sesongvedlikehold med slitedeler på nett er det lurt å være tidlig ute for å få byttet nødvendige deler før sesongen starter.

Bilvedlikehold for vinter

Når bilen skal forberedes med vedlikehold for vinter er det flere ting man bør gå over for å være sikker på at bilen er klar. Man bør ha gode bremser, gode dekk, sjekke vindusviskere og sjekke alle lys på bilen inkludert frontlykter, og batteri bør sjekkes. I tillegg bør alle væskenivåer vurderes. Bremseklosser og skiver slites jevnlig ned. På vinteren er det utrolig viktig at bremsene fungerer når du trenger dem. Men det aller viktigste på bilen for vinteren er at du har gode mønster i dekkene så du ikke mister kontroll over bilen på snø og isføre. I vintermørket er det ekstra viktig med gode lys så du ser godt på vinterveiene og sikrer at du kan bremse i tide. Batteriet på bilen er spesielt utsatt på kalde dager og bør sjekkes. For vinteren kan man velge å bruke vindusviskere spesielt egnet for vintervær.

Sommer bilvedlikehold

Sola begynner å varme litt mer, gresset blir grønt og tulipanene springer ut. Det begynner å bli på tide å kikke over bilen og sjekke hva vinteren og hytteturene i påska har forårsaket av slitasje på SUV-en. Det trengs en god sjekk av sommerdekk, bremser og diverse før den er klar for varmt sommervær og regnglatte veier på fuktige sommerdager. Det er en god vane også for sommer bilvedlikehold og gå over de samme væskenivåer som for vinter, og vi trenger også da å ha gode vindusviskere og lys. På regnfulle dager om sommeren er mønsteret i dekkene utrolig viktig for å unngå vannplaning og sikre at alt fungerer som det skal etter at kjøretøyet har jobbet seg gjennom vinterhalvåret.

Hva kjøpes av deler online for sesongvedlikehold?

Flere og flere kjøper reservedeler online for sesongvedlikehold på nettsider som BildelerSTORE.co.no. De velger da leverandører som gir sine kunder tillitt med at de erstatter deler som er feilsendt. Noen online leverandører, som lokale leverandører, er ikke like flinke til å ta vare på sine kunder ved å erstatte deler som er feilsendt eller defekte. Noen krever at man betaler porto for å returnere deler selv om det er leverandørens feil at delene ikke passer eller er av en annen type enn bestilt. De seriøse leverandørene passer på at man har fått delene man har bestilt og at de foreslår riktige deler for din bil. Men når du har funnet en god leverandør er det lurt å ta sesongvedlikehold og overhaling i litt god tid så du rekker å få delene tilsendt. Bestill bremseklosser, vindusviskere, væske for bremser, servo, kjøling og annet og få det rett hjem i posten klar til bruk. Selv dekkene kan du bestille rett hjem ferdig montert på felger fra leverandører online om du ønsker, men ofte ikke fra samme leverandør som delene. Alt av slitedeler, som plugger, batteri, slanger, reimer, og annet, finnes å få sendt rett hjem.

Tillit til leverandører

Tillit til leverandørene er viktig. Test gjerne med en liten bestilling først så du ser hvordan de leverer. Men det er vel først når du bestiller en del til bilen din som ikke passer, selv om de har bekreftet at den skal gjøre det, eller leverandøren har pakket feil del, hvor du ser hva slags service de virkelig har. Alternativt sjekker du i fora på nett eller med kjente som har erfaring med leverandøren. Det er mange bra leverandører der og du finner raskt din favorittsite for bestilling av slitedeler.

Det er mange som benytter seg av muligheten til å få tilsendt slitedeler rett hjem i postkassa for sesongvedlikehold og overhaling på sine kjøretøy. På denne måten kan man spare noen kroner på delene man stadig må fornye.