Slik bleker du tennene hjemme

Tannbleking hjemme

Misfarging av tenner er noe som skjer de fleste av oss, enten det kommer av for mye kaffedrikking eller fordi man røyker eller snuser. Enkelte har verre grunnlag for å få misfargede tenner enn andre, mens man igjen kan motvirke det ved å holde «ting på stell» i tanngarden.

Men når det er kommet til det punktet at man ønsker å få hvite tenner igjen, så er det få andre ting enn å bleke tennene ved bruk av tannbleking hjemme som fungerer.

Mens enkelte velger å la tannlegen ta seg av tannblekingen, så finnes det langt mer e ffektive (og ikke minst rimeligere!) metoder. For eksempel kan du bleke tennene hjemme, og vi skal nå forklare deg hvordan du gjør det.

Ulike produkter

For å bleke tennene hjemme behøver du et produkt for hjemmebruk. Det er stort sett de samme produktene som brukes hos mange tannleger, men de er som regel i mildere utgaver slik at behandlingen foregår over lengre tid, noe som uansett vil være gunstig da du selv kan se en gradvis fremgang. Alle de tre produktene for å bleke tennene hjemme vi nå skal se nærmere på er blant de mest populære metodene på markedet, og vil gi deg svært mye igjen for pengene.

Tannblekingspenn

En av de vanligste måtene å få hvitere tenner på, er ved å benytte seg av en enkel tannblekingspenn. Dette er kanskje den enkleste og mest behagelige måten for å bleke tennene hjemme på. En slik behandling er også den mest effektive, da man kun trenger å sette av 30 sekunder om dagen, noe man gjør i en to-treukers periode, alt avhengig av hvor bleke tenner man vil ha. Med en slik tannblekingspenn får du ikke bare hvite tenner, men gelen som kommer ut av pennen vil også styrke emaljen din, noe som igjen sørger for mindre slitasje på tennene fremover.

Tannbleking hjemme hjemmebleking

Tannblekestrips

Ofte kombinerer man gel fra en tannblekingspenn med tannblekestrips for det optimale resultatet. Sistnevnte er også vanlig å få med seg hjem dersom man utfører en behandling hos en tannlege, og er svært enkel i bruk. Stripsene er svært enkle å påføre, og behøves kun å brukes 30 minutter om dagen. Også på denne måten vil man verke et gradvis bedre resultat, og kan følgelig stoppe når man synes tennene er hvite nok.

Hvite tenner med LED-lys

Den mest moderne metoden for å bleke tennene hjemme, er ved bruk av en liten penn med et LED-lys. Dette er også en veldig effektiv metode som gir resultater etter kun få dager. Her bruker du en medfølgende gel til å smøre inn tennene med, og behandler gelen med et LED-lys i inntil 20 minutter om dagen. Denne metoden gjør at man kan bleke tennene flere ganger i løpet av et år dersom man synes at man mister fargen.

Hvor trygt er det å bleke tennene selv?

Det vanligste spørsmålet man får angående bleking av tennene hjemme, er om det er trygt. I moderne tid har det også blitt innført et strengere regelverk mot å selge slike tannblekingsprodukter for hjemmebruk. Men produktene som selges er naturligvis godkjent – de er bare mye svakere enn det enkelte tannleger bruker. På denne måten er det helt ufarlig å gjøre det selv, og man vil oppleve de samme resultatene som hos tannlegen, bare at det kan ta noe lengre tid.

Så lenge du sørger for at du kun kjøper CE-sertifiserte produkter fra en trygg, norsk forhandler, så vil du ikke oppleve noen problemer med å bleke tennene hjemme. De fleste vil heller oppleve at det er svært enkelt og tidsparende, samtidig som man også kan spare seg for en gigantisk tannlegeregning.