Hvordan velge riktig salongbord online

Salongbord

Vi har valgt å kjøpe møblene til vårt nye hus online og innser at det er en del ting vi må vurdere før vi blir enige i familien om hva vi kjøper. En ting er hva det koster og hvordan vi får det levert. Er det ferdig montert, eller må vi montere det selv? Det er faktisk ofte enklere å velge ny sofa enn det er å ta et valg om hva slags salongbord vi skal ha.

Hvordan passer salongbordet inn i stua?

Først og fremst er det viktig hvordan det passer inn i stua slik vi ønsker den. Vi må finne et design som stemmer med resten av møblereringen i stua. Ofte har vi valgt farge på vegger, type gulv og farge på dørkarmer før vi kommer så langt som til å velge møbler. Og som oftest er det første valget vi tar hvilken sofa vi skal ha som passer til bruken av stua. Sitter vi hele familien mye og ser på TV, kan det være greit med en stor og romslig sofa med plass til alle. Til slutt må vi ta stilling til hva vaglet av bord skal representere. Hva slags stil har vi valgt på stua? Har vi valgt en enkel stil med anonyme møbler og hvite vegger, eller er det en stue i viktoriansk stil med fargerike vegger og møbler i samme stil? Eller har vi valgt en spesiell type tre på alle møblene ellers og veggene er malt i spennende og forskjellige farger? Alt dette vil påvirke hva slags salongbord vi kjøper på nett. At vi så velger å kjøpe det online gjør at vi bør være i stand til å forestille oss hvordan bordet blir før vi bestiller det. Selv om leverandøren har en grei ordning for eventuell retur, er det ikke helt rett frem å sende et salongbord i retur. Når vi har bestemt oss hvilken tresort, farge og stil vi vil ha, og i tillegg om vi ønsker glassbord eller tre, kan vi finne det perfekte bordet for oss online.

Hvordan bruker vi salongbordet?

Hvordan skal vi så bruke salongbordet? Skal det kun være til pynt og for et og annet kaffeselskap, eller skal familien benytte det for å spise fredagstacoen foran gullrekka på NRK? Om vi kun skal ha det til et og annet kaffeselskap kan vi fokusere på utseende fremfor hvor praktisk det er. Men skal vi også bruke det til fredags- og lørdagsmiddagen, er det praktisk at det har riktig høyde i tillegg til at det passer til innredningen ellers. Det kan være noe tungvint å nyte fredagstacoen fra et salongbord som er altfor lavt. Men det er jo heller ikke hovedfunksjonen til et salongbord, så det er ikke nødvendigvis det aller viktigste å vurdere høyden. Har vi plass til et spisebord i tillegg i stua, så vil sannsynligvis hoveddelen av måltidene nytes der.

Skal vi bo med dette bordet lenge?

Det er jo selvfølgelig også viktig om vi skal ha dette salongbordet lenge. Er dette kun en midlertidig løsning inntil vi pusser opp stua om et år, er det kanskje ikke så viktig at det er det perfekte salongbordet. Da er det muligens godt nok at vi velger bordet etter pris.

Er det barnevennlig?

Har vi barn er det også viktig at bordet tåler barnelek. Det er ikke lett å sikre at junior ikke leker med lekebilene sine på bordet, eller dunker lekegarasjen i overflaten. Vi bør ha et bord som tåler barnelek om vi har barn. Selv om barn ofte lærer raskt hva de ikke skal gjøre, må vi regne med at vi ikke alltid klarer å hindre dem i å at det blir et og annet skrap i et nytt bord om det ikke tåler lek.

Salongbordet er en viktig del av stua, og valget av bord er viktig for inntrykket vi skaper for resten av innredningen.