Beste antivirus programmer bekjemper verstingene

Beste antivirus programmer

Når man skal vurdere å skaffe seg antivirus programmer til enhetene man har, lønner det seg å søke på nettet og sjekke ut de forskjellige som finnes. Man har kanskje et i dag man vil bytte ut? Det programmet som var best for to år siden er kanskje ikke like sterkt i dag. Det er flere nettsteder som kontinuerlig utfører tester og sammenligner slik at du slipper å gjøre grovarbeidet selv.

Det foregår hele tiden et kappløp mellom de kriminelle på nettet som utvikler virus og malware, og produsentene av antivirus programmer. Nye virus er under kontinuerlig utvikling, og gamle virus dukker opp i fornyet utgave.

Du har virus

De fleste har i løpet av årene fått et eller annet mildt virus på datamaskinen sin. Når mas sier at det er mildt er det fordi det mest oppfattes som plagsomt og irriterende. Det som skjedde var kanskje at man måtte ta en rengjøring av maskinen og kanskje en oppdatering av det antivirus programmet man har hatt i bakgrunnen, men ikke tenkt noe særlig over.

Du har virus

Har man vært så uheldig å få en av de virkelig ille virusene er dette noe man ikke glemmer lett. Det kan ha gjort datamaskinen helt ubrukelig og i etterkant gjort maskinen helt verdiløs. Dette er virus få, om noen antivirus programmer hadde klart å motstå. Dette er de to ytterpunktene, men man må forsøke å sikre seg mot begge typene med de beste antivirus som er på markedet.

Vanskelig å lage oppdaterte oversikter over virus

På grunn av at virusene har navn som stadig forandres er det vanskelig å lage en såkalt liste over virus som er oppdatert og dagsaktuell til enhver tid. I denne kampen som hele tiden foregår mellom virus og antivirus forsøker flere organisasjoner og rådgivere innen nettsikkerhet å sette sammen oversikter over virus.

Det som skjer når man oppdager et nytt virus er at kappløpet er i gang mellom utviklerne av antivirus programvarer. De forøker å forstå viruset, identifisere og komme frem til løsninger som kan hindre viruset i å spre seg. De forskjellige utviklerne setter navn på det viruset de jobber med og etter en stund viser det seg at det er det samme viruset flere har identifisert, men gitt forskjellige navn. En annen måte man kan bli forvirret er at et virus kan ha et navn og så har variasjonene av dette eksakte viruset andre helt forskjellige navn.

Verste virus og malware gjennom tidene

Hvor viktig er det så å ha det beste antivirus programmet som finnes? For å sette det på spissen kommer en liten oversikt over noen som har forårsaket økonomiske tap og skader for mange billioner kroner. I tillegg har flere av disse forstyrret kritiske infrastrukturer og kostet enormt mye.

oversikter over virus

  • ILOVEYOU spredte seg med en utrolig hastighet over hele kloden og skadene hadde en prislapp på over 100 billioner kroner. Store bedrifter og styringsmakter så seg maktesløse og la ned mailsystemene for en tid. Dette viruset ble skapt av to programmerere fra Filipinene.
  • Melissa ble laget i 1999 og var et infisert word dokument. Det utgav seg for å ha oversikt over passord til pornografiske sider. Mange ble nysgjerrige og åpnet dokumentet som da trigget viruset. De økonomiske skadene dette viruset som er oppkalt etter en eksotisk danser var på hele 800 millioner.
  • Zeus infiserte datamaskiner med Windows operativsystem. Dette var en Trojan og den fikk datamaskinene til å utføre en rekke ulovlige og kriminelle handlinger. Over en million maskiner ble infisert og da spesielt fra store internasjonale bedrifter og banker som Amazon og Bank of Amerika. De kriminelle bak dette fikk mennesker i hele verden til å overføre eller være uvitende ledd i overførselen av stjålne penger til Øst-Europa. Totalt er rundt hundre mennesker arrestert for dette.

Forårsaker mine nettvaner at jeg får virus?

Snakker man med noen som jobber med dette og forklarer at man stadig er uheldig og får virus, kan man få noen gode råd. Det kan være spesifikke grunner til at man stadig vekk får virus, og mange kan unngås. Nettsurfingen vår og vanene våre er skylden for mange virus. Her er noen tegn på at datamaskinen er infisert med virus.

nettvaner

  • Hvis emailen din sender ut spam mail, har man som regel et virus. Dette viruset er i maskinen din. Hvordan får man slike virus? Lagrer man passordet i browseren vil et virus veldig enkelt få tilgang til email kontoen.
  • Passord forandres. Ulike malware kan feste seg på uskyldige ting man laster ned som film, musikk og lignende. Så fort det er nedlastet er maskinen infisert. Når man skal lage passord på forskjellige nettsteder, bør man følge rådet hvis man får beskjed at passordet er for svakt. Kriminelle på nett kan med hjelp av passord-lister og spesielle programvarer komme seg forbi svake passord.
  • En del programmer installerer automatisk egne toolbarer under innstallasjon. Går man ikke nøye gjennom valgmuligheten under installasjonene ender man ofte opp med ekstra uønskede. Disse kan føre oversikt over surfingen din og sende deg til andre nettsteder enn de du selv søker etter. I tillegg blir maskinen tregere.

Hva inneholder de beste antivirus programmene?

De fleste er nok ganske enige om at det hadde vært greit å ha det beste antivirus programmet i Norge og ikke bare godt nok. Sikkerhetsrisikoene er såpass store, og tapene kan noen ganger ikke måles i penger hvis man blir rammet. En ting er å få datamaskinene totalt ødelagt, da kan man i verste fall kjøpe ny. Identitetstyveri er noe helt annet. Er alle personlige dataene ute et sted på nettet vil man alltid føle seg utrygg siden man ikke vet hvem eller hvor mange som sitter på informasjonen.

beste antivirus programmene

De beste bør tilby antivirusbeskyttelse og virusoppdaging slik at man er beskyttet mot kriminelle på internett. I tillegg til det som går direkte på antivirus, har noen av de beste på markedet også sikkerhetsforbedringer og sikkerhetsfunksjoner som er vel vert å ta med. Antivirus programmet TOTAL AV for å nevne et, har for eksempel disse ekstra funksjonene:

  • Et tillegg som de kaller et passordhvelv. Man kan altså lagre alle passord på et sikkert sted. Ikke bare hindrer det oss i å glemme passordene slik at vi hele tiden må lage nye, men de oppbevares trygt for uvedkomne.
  • VPN-tjeneste som gir deg sikker kryptert og anonym surfing på alle nettverk. Da kan du hverken bli overvåket eller hacket.
  • Tilleggsfunksjon som hindrer irriterende annonser som dukker til stadig opp når man surfer. Annonsene fjernes automatisk.

Kriminelle kommer ikke bare gjennom ytterdøren

Alle har nok tenkt på antivirus på datamaskinen på grunn av alt som er ute på nettet og kan skade. Man gjør jo nesten alt på nett i dag, fra å ringe, ordne privat økonomi og til og med oppnå kontakt med romantiske forbindelser. Tidligere kom truslene utenfra hjemmet og man kunne sikre seg med dørlåser, utelys og husalarm. I dag utsettes man for kriminelle gjennom smarttelefon, nettbrett og andre tekniske enheter man opererer på nett med.

Kilder: